2016. november 3., csütörtök

Szeretettel köszöntelek a blogomon!

Egy kis bemutatkozás:


Miért jött létre a blog?

Ez egyszerű. Állítólag írni kell. Sok mese van a fejemben, amiket eddig megtartottam magamnak. A blog azért szükséges, mert így kényszerítem magam az írásra, és legalább mások is hozzáférnek a műveimhez. Ha nincs blog, mindent csak fejben írok meg, és egyedül én leszek a saját történeteim fogyasztója. Igazából ezzel nem lenne semmi gond, én jól elszórakozom a saját világomban, de valaki egyszer azt mondta, hogy ennek nem sok értelme van. Hiszek neki.  Szóval, jó lenne, ha nem csak odabent lennének ezek a történetek. Jöjjenek ki!

Ha mese, miért az?

Alapvetően mindig is mesékben gondolkoztam, mert a mesék szimbolikája számomra érthetőbb, mint az a valami, amit valóságnak nevezünk. Egyébként pedig rettenetesen vékonynak látom a határt mese, és valóság között. Minden valóságszagú történet mesévé alakul, ha papírra vetjük, és minden fantasztikus történet valóságként értelmezhető, ha szavakká, mondatokká növi ki magát. Mert akkor már gondolat formájában létezik, saját univerzumot alkot, leírva pedig hozzáférhető, befogadható és továbbadható. Jelenvalóvá lesz, ami pedig jelenvaló, az a valóság része.
Ezek a történetek felnőttek számára íródtak. Úgy hiszem, sokan a húszas éveik után is örömüket lelik a mesékben. A felnőttek meséje ugyanolyan játékos, mint a gyerekeké, csak szélesebb perspektívát ölel fel. Úgy tekintek erre a „műfajra”, mint egy kerítés nélküli, végtelen játszótérre. Ha mégis találok benne kerítést, átmászok rajta.

Ha nem mese, miért nem az?

Lesznek olyan novelláim is, melyek nem rendelkeznek fantasztikus szállal. Ez tőlem idegen, és sosem fogok teljesen elszakadni a fantasztikumtól, de azért teszek néhány kísérletet. Az ember fejlődjön, legyen sokoldalú, próbáljon ki új dolgokat. Egyébként minden elismerésem annak, akinek ez megy! Nekem nem nagyon…

Magamról 

Ez a legkevésbé érdekes rész. Filmkultúra szakirányos voltam, szóval nem az irodalom világából jövök. Még nagyon kezdő vagyok az írás terén, de azért fogadd szeretettel a munkáimat, és visszajelzéseidet kérlek, e-mailben írd meg! (monge15@yahoo.com)

Fejléc és illusztrációk

A fejlécet Bíró Erika készítette, s Balanyi Erika vállalta, hogy illusztrál néhány történetet. Hatalmas köszönet mindkettőjüknek! Szépséges minden!

Szerzői jogok

A blogon megjelenő szövegek, valamint Balanyi Erika és Bíró Erika grafikái  szerzői jogvédelem alatt állnak, a szerzők nem járulnak hozzá, hogy alkotásaikat harmadik személy egészben, vagy részleteiben, engedély nélkül felhasználja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.